Implant dentar 24 ore

Implant dentar  24 de ore

Imaginati-va un surub care intra in profunzimea osului si serveste drept radacina lipsa; cu alte cuvinte un implant dentar inlocuieste radacina dintelui lipsa, pentru ca, ulterior, peste implant sa se plaseze si o coroana.Ce sa aleg punte sau implant?  In general, implantul reprezinta o alegere mai buna (atunci cand el este indicat).In cazul unui implant dentar nu este necesara sacrificarea dintilor vecini (ca in cazul puntii dentare). Dar nu numai, prin dimensiunile reduse comparativ cu o punte dentara, acesta este mult mai confortabil pentru pacient.

Insa exista ca  dezavantaj pretul, de obicei mai ridicat.

Ce se intampla daca las liber locul dintelui extras?

Datorita unui singur dinte lipsa, se pot produce mai multe modificari in cavitatea bucala. De exemplu: din cauza lipsei unei masele (un molar in zona laterala), apar modificari importante in masticatie, astfel incat pacientul incepe sa foloseasca mai mult zona unde are dantura completa (partea opusa fata de extractie). In astfel de cazuri, dupa un timp va fi afectata zona pe care o folosim in permanenta (prin suprasolicitare) si de asemenea, zona care nu a fost folosita (prin lipsa masticatiei si stimulilor functionali).

Un exemplu:

Imaginati-va un pacient cu lipsa maselelor pe partea dreapta (in acest caz pacientul automat foloseste pentru masticatie partea stanga). Acum imaginati-va ca, pentru o perioada de timp, folositi numai  o mana. De exemplu: mana dumneavoastra dreapta nu o mai puteti folosi pentru o perioada de timp si in tot ce faceti, folositi mana stanga. Dupa un timp, veti observa oboseala in mana stanga (prin suprasolicitare) si in acelasi timp, nici mana dreapta atunci cand vreti sa o folositi nu mai are acelasi randament.

Cam acelasi lucru apare si in cavitatea bucala atunci cand masticatia nu este simetrica.

Concluzie: nu este indicat absolut deloc netratarea spatiilor edentate (zone fara dinti).

Daca sunt la zi cu toate tratamentele dentare si nu mai am nici o carie, de ce este nevoie sa merg periodic la un control stomatologic?

In permanenta, la toti oamenii apar placa bacteriana si tartru (calcar) pe suprafetele dintilor,  care in mod obligatoriu trebuie sa fie curatat profesional de catre medical stomatolog. In afara de asta, un control periodic va poate ajuta in cazul aparitiei unei noi carii, la depistarea si rezolvarea sa inainte sa produca probleme mai importante(carii complicate,scoaterea nervului,…).