Stomatologie copii

copii la medicul stomatolog“SANATATEA ORALA SE INVATA DIN COPILARIE”

Pedodontia se refera la acea ramura a stomatologiei specializata in tratamentul copiilor cu varste mai mici de 16 ani. Un copil va avea mai usor dinti permanenti frumosi si sanatosi, daca si dintii de lapte au fost ingrijiti si tratati la vremea lor.

Actul terapeutic se realizeaza intr-un mediu relaxant, prietenos, distractiv, pe baza castigarii increderii copilului de catre medic, printr-un efort comun cu parintii instruiti, in scopul de a transforma vizita la dentist intr-o activitate agreabila pentru micutii pacienti. Sunt incurajate astfel vizitele regulate la medicul dentist.

Prevenirea aparitiei cariilor dentare este foarte importanta pentru stomatologia copiilor, pentru ca o sanatate orala proasta la varste fragede va afecta atat performantele sociale si scolare ale copilului, cat si dentitia sa de mai tarziu. Astfel, medicul pedodont are rol educativ, el indruma parintii si copilul spre abordarea unor obiceiuri de igiena si alimentare sanatoase.

Pedodontul va remarca in timp util situatii care reclama interventia unui medic ortodont (dinti malpozitionati, anomalii dento-maxilare), pe care le va putea remedia prin metode specifice (aparat dentar).

 

Programul educational pentru sanatatea orala

Clinica noastra este singura din Romania care desfasoara un program educational privind sanatatea orala, adaptat oricarei varste, pentru copii, dar si pentru adulti.

Igiena orala este esentiala in mentinerea sanatatii intregului organism.

Studii recente au aratat insa ca in tara noastra 72% din populatie prezinta carii dentare, 42% placa bacteriana, 58% tartru, 23% carii la radacina dintilor, 37% pete pe dinti, 57% din populatie nu are o respiratie sanatoasa si 43% dintre romani nu au gingiile sanatoase.

Educatia pentru o igiena orala corecta incepe inca din copilarie. Parintii au un rol decisiv in aceasta perioada a vietii copilului.

Programul educational este oferit exclusiv de Sadighian Dental Clinic. In cazul in care doriti sa participati la acest program (inclusiv institutii de invaţamant), va rugam sa ne contactati.

Copii program educational stomatologic