Tratamente

Tratament complet in 5 zile

O sanatate bucala perfecta si un zambet frumos doar in cateva zile. Clinica noastra este singura din Romania care va pune la dispozitie acest program. Cu o echipa de specialisti din toate domeniile stomatologice si aparatura de ultima generatie, va asiguram un zambet frumos in doar cinci zile.

Tratamentul va fi unul relaxant si fara stres intr-un timp scurt, ceea ce in final va lasa un zambet ideal si o amintire placuta.

Datorita echipei de medici profesionisti si tehnologiei ultramoderne, sedintele de tratament dureaza mai putin si numarul lor scade, motiv pentru care putem ajunge la costuri accesibile tuturor.

Dorinta noastra este ca stomatologia de lux sa fie accesibila oricui.

PROTETICA

Pentru o cavitate orala intr-o buna stare de sanatate, este indispensabil sa inlocuim dintii lipsa cu punti dentare, coroane pe implant, proteze mobile partiale sau totale, clasice sau pe implanturi.

Filosofia clinicii consta in a va oferi diferite variante moderne de tratament, alocand timp pentru a va explica toate detaliile necesare pentru ca dumneavoastra sa le intelegeti, astfel incat sa o puteti alege pe  cea care vi se potriveste cel mai bine si in cunostinta de cauza.

 

ENDODONŢIE

Endodontia este acea parte a stomatologiei care se ocupa de continutul dintelui, denumit, la modul general,  „nerv”. Cele mai frecvente proceduri endodontice sunt tratamentul de canal si obturatia de canal.

Extractia dintelui, desi aparent o metoda rapida, comoda si necostisitoare de a “scapa” de un dinte afectat, ar duce la multe complicatii, atat din punct de vedere al tratamentului ulterior (inlocuirea dintelui pierdut prin punte sau implant dentar), cat si al costului mai ridicat al acestuia.

Specialistii nostri endodonti sunt in permanenta csutare de tehnici si materiale noi. Un puternic microscop ne permite sa marim imaginea fiecarui canal radicular, pana in punctul in care avem o vizibilitate clara a canalului si il putem conforma (ceea ce este imposibil fara ajutorul microscopului, avand in vedere faptul ca un canal are grosimea firului de par). Rata de succes este de 98%.

 

CHIRURGIE

Cele mai intalnite tehnici de chirurgie orala sunt: extractia dentara; rezectiile apicale; regularizarile crestelor alveolare; gingivectomiile; gingivoalveoloplastiile.

Aceste tehnici sunt folosite doar atunci cand este necesar si ele nu necesita deplasarea pacientului la un alt institut specializat, intrucat clinica noastra beneficiaza de medici chirurgi specializati in chirugia dento-alveolara. Astfel, indiferent daca este vorba de o simpla extractie sau de o interventie chirurgicala, personalul nostru va asteapta intr-un ambient placut si de inalt profesionalism.

 

IMPLANTOLOGIE

Implanturile sunt inlocuitori artificiali ai dintilor lipsa, care se fixeaza direct in osul maxilar, din titan, aliaj de titan, sau ceramica zirconica.

Inaintea aplicarii implanturilor, echipa de medici (chirurg implantolog, parodontolog, protetician) va analiza daca terenul pacientului este favorabil protezarii pe implanturi.

Considerate a fi mai blande decat extractiile molarilor de minte inclusi in os, interventiile de aplicare a implanturilor reprezinta o solutie moderna de inlocuire a dintilor pierduti. Rezistenta in timp, igiena, faptul ca nu se folosesc dintii naturali sanatosi pentru protezarea spatiului  gol,  sunt motive care va vor convinge ca ele reprezinta o foarte buna alegere in protezare.

Dupa interventie, care este putin invaziva, pacientul este liber sa mearga acasa. Cititi mai multe amanunte in pagina Implant dentar.

 

ORTODONTIE

Scopul ortodontiei este obtinerea armoniei si echilibrului dintre dinti si fata, cu alte cuvinte, a unui zambet frumos. Dintii inghesuiti sunt inestetici; in plus, ei dau probleme de masticatie, putand duce in timp la durere in articulatia maxilarului. Tratamentul ortodontic corecteaza muscatura si restabileste functiile normale, oferind, in acelasi timp, un zambet placut.

La copii, un prim consult este recomandat inainte de 7 ani. Durata tratamentului variaza, media fiind de 2 ani.

Tratamentul implica intotdeauna purtarea unui aparat, ce exercita o usoara presiune pe dinti, pentru a ii misca intr-o noua pozitie. Tipul de aparat poate fi:
– MOBIL;
– FIX- bracket-uri (ceramice, din safir, metalice) interconectate prin arcuri flexibile ;
– FUNCTIONAL;
– INVISALIGN- cel mai nou dispozitiv, recomandabil pacientilor care doresc o realiniere limitata a dintilor.

 

PEDODONTIE

Pedodontia se ocupa cu tratamentul copiilor cu varste mai mici de 16 ani. Un copil va avea mai usor dinti permanenti frumosi si sanatosi, daca si dintii de lapte au fost ingrijiti si tratati la vremea lor.

Actul terapeutic se realizeaza intr-un mediu relaxant, prietenos, distractiv, pe baza castigarii increderii copilului de catre medic, printr-un efort comun cu parintii instruiti, in scopul de a transforma vizita la dentist intr-o activitate agreabila pentru micutii paciensi. Sunt incurajate astfel vizitele regulate la medicul dentist.

Prevenirea aparitiei cariilor dentare este foarte importanta la pacientul copil, pentru ca o sanatate orala proasta la varste fragede va afecta atat performantele sociale si scolare ale copilului, cat si dentitia sa de mai tarziu.

Tratamentul dintilor de lapte cariati prezinta maxima importanta, deoarece fiecare dinte de lapte asigura, printre altele, prin prezenta sa, spatiul necesar eruptiei dintelui permanent care il va inlocui. Altfel, pot aparea inghesuiri si perturbari grave ale pozitiei dintilor permanenti.

Pedodontul va remarca in timp util situatii care reclama interventia unui medic ortodont (dinti malpozitionati, anomalii dento-maxilare).

PARODONTOLOGIE

Parodontologia se  ocupa cu afectiunile parodontiului. La inceput, boala parodontala nu doare, dar nediagnosticata si netratata la timp, poate avea consecinte nefaste, pana chiar la pierderea dintilor de pe arcada.

Bolile parodontale, in formele lor inflamatorii, sunt reprezentate de:
– gingivite: sensibilizarea si sangerarea gingiilor ;
– parodontitele: tartru, pungi parodontale intre dinte si gingie;
– parodontitele avansate: distructia osului, pierderea dintelui de pe arcada.

In clinica noastra, realizam cu rata mare de succes:

  • Prevenirea afectarii gingivale prin masuri profilactice
  • Tratamentul gingivitelor si parodontitelor
  • Tratamentul mobilitatii dentare si parodontitelor
  • Tratamentul chirurgical: chiuretaj gingival, subgingival  si gingivoplastie.

 

ODONTOTERAPIA

In scopul impiedicarii aparitiei cariei, respectiv a stoparii evolutiei acesteia, se realizeaza tratamentul odontal.

Leziunile dentare de natura carioasa, cat si necarioasa cu lipsa de substanta beneficiaza de tratament adecvat, prin metode moderne. Pentru obturatii („plombe”), utilizam o gama larga de materiale stomatologice, capabile sa confere rezistenta, functionalitate si estetica (la culoarea dintelui) dintelui, cu un minim de sacrificiu al tesuturilor dentare.

Realizam prevenirea si restaurarea cariei secundare marginale sau a recidivei. Daca aveti dinti hipersensibili, utilizam solutii speciale care diminueaza sau inhiba producerea durerii.

 

STOMATOLOGIE PREVENTIVA

“ESTE MAI BINE SA PREVENIM, DECAT SA TRATAM.”
In acest scop, va oferim notiuni educative privind igienizarea cavitatii orale, alimentatia corecta, vizitele regulate la medicul dentist.

Va recomandam o tehnica personalizata de periaj dentar, in functie de afectiune, impreuna cu  prescrierea de paste de dinti, ape de gura, ata dentara (dental-floss) etc.

Pe langa motivarea pacientilor spre a aborda o buna conduita fata de intretinerea sanatatii lor orale, obtinem imbunatatirea calitatii structurii dentare prin aplicarea de substante pe baza de fluor, cu rol carioprofilactic si carioreversibil- in cazul leziunilor carioase incipiente, inca necavitare (petele albe cretoase).

 

ESTETICA DENTARA

FRUMUSETEA  INCEPE  CU  UN  ZAMBET  PERFECT!

Uneori, cea mai ingrijita dantura necesita mici „retusuri” pentru un zambet superb si dinti cu aspect natural. Alteori, corecturile necesare sunt de amploare mai mare, pentru a obtine zambetul mult dorit.

Noi putem corecta modificari ale dintilor de: pozitie (ex: dinti rotati, suprapusi), volum (ex: dinti prea mici) , forma (ex: in forma de „tarus”), culoare (ex: coloratii ale dintilor tratati pe canal).

Aceste modificari se realizeaza cu ajutorul mai multor tehnici, alegand-o pe cea adecvata cazului dumneavoastra: tratament de albire in cabinet/ la domiciliul dvs. , tehnici de restaurare adeziva directa cu compozit, fatete ceramice cu  estetica de exceptie, coroane integral ceramice pentru dintii frontali (culoare identic naturala).

La cererea dumneavoastra, avem disponibila o gama variată de bijuterii dentare.